Şilofta Malzemeleri
Erişte İçin
- 1 su bardağı un
- Bir çimdik tuz
- Su
Çorbası İçin
- 1 litre su
- ¾ su bardağı toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- ½ su bardağı dövülmüş ceviz
- ¼ su bardağı susam
Antalya İbradı'nın meşhur yerel lezzetlerinden Şilofta malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
İbradı OtelleriUn ve tuz yoğurma kabına alınır. Azar azar su ilave edilerek sert bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Üzeri örtülen hamur yarım saat dinlendirilir. Ardından 2 mm kalınlığında unlanan tezgahta hamurlar merdane ile açılır ve erişte şeklinde ince ince kesilir. Erişteler kaynar suyun içerisine atılarak şeker, tereyağı, tarçın ve karanfil ilave edilir. Erişteler yumuşayana kadar pişirildikten sonra kalan malzemeler de eklenir ve karıştırılır. Sıcak ya da soğuk şekilde servis edilebilir.
İbradı lezzetlerinden Şilofta ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Şilofta görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
İbradı lezzetlerinden meşhur Şilofta yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Şilofta nasıl yapılır. Antalya İbradı lezzetlerinden Şilofta tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Şilofta videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...