Şilofta

Antalya İbradı'nın meşhur yerel lezzetlerinden Şilofta malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

İbradı Otelleri

Antalya İbradı lezzetlerinden Şilofta tarifi ile sofranıza lezzet katın

Şilofta Malzemeleri

    Erişte İçin

    • 1 su bardağı un
    • Bir çimdik tuz
    • Su

    Çorbası İçin

    • 1 litre su
    • ¾ su bardağı toz şeker
    • 1 adet çubuk tarçın
    • 1 çay kaşığı toz tarçın
    • 1 tatlı kaşığı karanfil
    • ½ su bardağı dövülmüş ceviz
    • ¼ su bardağı susam
    Şilofta › Yerel Lezzetler | İbradı | AntalyaTıkla ve Görseli Büyüt: Şilofta

    Şilofta Yemeğinin Tarifi

    Un ve tuz yoğurma kabına alınır. Azar azar su ilave edilerek sert bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Üzeri örtülen hamur yarım saat dinlendirilir. Ardından 2 mm kalınlığında unlanan tezgahta hamurlar merdane ile açılır ve erişte şeklinde ince ince kesilir. Erişteler kaynar suyun içerisine atılarak şeker, tereyağı, tarçın ve karanfil ilave edilir. Erişteler yumuşayana kadar pişirildikten sonra kalan malzemeler de eklenir ve karıştırılır. Sıcak ya da soğuk şekilde servis edilebilir.

    Şilofta Görselleri

    İbradı lezzetlerinden Şilofta ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Şilofta görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.

    Şilofta Tarifi

    İbradı lezzetlerinden meşhur Şilofta yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

    23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/ogL_FBOK9UE

    Şilofta Nasıl Yapılır Yemek Videoları

    Şilofta nasıl yapılır. Antalya İbradı lezzetlerinden Şilofta tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Şilofta videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

    Bu sayfayı paylaşın


    Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...