Antalya Kemer lezzetlerinden Gilikli Çorbası tarifi ile sofranıza lezzet katın
Gilikli Çorbası Malzemeleri
1 kg işkembe
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Köftesi İçin
250 gr kıyma
1 tatlı kaşığı karabiber
6 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
Servis İçin
1 adet limon
2 yemek kaşığı nane
Gilikli Çorbası Yemeğinin Tarifi
İşkembe güzelce temizlenerek bol suda birkaç defa yıkanır. Üzerine un serpilerek 25-30 dakika bekletilir ve tekrar yıkanır. Temizlenen işkembe 2 litre kaynamış suda güzelce haşlanır. Bir tarafta kıyma, zeytinyağı, salça, tuz ve karabiber karıştırılarak harç elde edilir, bu harçtan minik top köfteler yapılır. Köfteler zeytinyağlı tavada kızartılır. İşkembeler haşlanınca ince ince doğranıp yeniden haşlama suyuna alınır. Haşlanmış nohutlar, pirinç, kızarmış köfteler, salça tereyağı, kırmızı biber ve tuz işkembeye ilave edilir. Pirinçler şişene kadar kısık ateşte pişirilir. Limon suyu ve nane eklenerek servis edilir.
Gilikli Çorbası Görselleri
Kemer lezzetlerinden Gilikli Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Gilikli Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kemer lezzetlerinden meşhur Gilikli Çorbası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Gilikli Çorbası Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Gilikli Çorbası nasıl yapılır. Antalya Kemer lezzetlerinden Gilikli Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Gilikli Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.