Antalya Kepez lezzetlerinden Arap Kadayıfı tarifi ile sofranıza lezzet katın
Arap Kadayıfı Malzemeleri
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı su
2 çay kaşığı instant kuru maya
2 çay kaşığı toz şeker
2.5 su bardağı un
Kızartmak için sıvı yağ
1 kâse dövülmüş ceviz
Yarım çay kaşığı tarçın
Şerbeti İçin
3 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Arap Kadayıfı Tatlısının Tarifi
Öncelikle toz şeker, 20 dakika kaynatılır, ocaktan indirmeden hemen önce limon suyu eklenerek şerbet elde edilir. Bir kabın içerisine süt ve su ardından maya, şeker ve un ilave edilerek mikserle krep hamuru kıvamında olana kadar çırpılır ve mayalanması için streç filmle ağzı kapatılır. Mayalanan hamurun sadece alt kısmı teflon tavada küçük bir kepçe yardımıyla pişirilir ve üst üste gelmeyecek şekilde dizilir. Hepsi bittikten sonra ortasına bir tatlı kaşığı cevizli tarçınlı iç harçtan eklenir ve kenarlarından kapatılır. Hepsinin içine iç harç ekledikten sonra bol yağda tek tek kızartılır. Kızartılan hamurlar soğuk şerbetin içerisine atılır ve servis tabağına alınarak servis edilir.
Arap Kadayıfı Görselleri
Kepez lezzetlerinden Arap Kadayıfı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Arap Kadayıfı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kepez lezzetlerinden meşhur Arap Kadayıfı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Arap Kadayıfı Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Arap Kadayıfı nasıl yapılır. Antalya Kepez lezzetlerinden Arap Kadayıfı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Arap Kadayıfı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.