Öksüz Helvası Malzemeleri
- 1.5 su bardağı üzüm pekmezi
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı kızdırılmış tereyağı
Antalya Korkuteli'nin meşhur yerel lezzetlerinden Öksüz Helvası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Korkuteli OtelleriPekmez ve su orta ateşte kaynatılıp altı kısılır. Kaynayan pekmeze elenmiş un ve 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir. Tahta kaşıkla devamlı karıştırılan helvaya 2 bardak su azar azar ilave edilir. Un koyu kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edilir. Koyu kıvama gelen helvanın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Servis tepsisine alınan helvanın kenarlarına tahta kaşıkla izler yaparak süslenir ve ortasındaki çukur kısma kzıgın tereyağı dökülerek servise hazır hâle getirilir.
Korkuteli lezzetlerinden Öksüz Helvası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Öksüz Helvası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Korkuteli lezzetlerinden meşhur Öksüz Helvası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Öksüz Helvası nasıl yapılır. Antalya Korkuteli lezzetlerinden Öksüz Helvası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Öksüz Helvası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...