Kabak Çiçeği Dolması Malzemeleri
- 30 adet kabak çiçeği
- 30 tatlı kaşığı pirinç
- 6 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı kıyılmış fesleğen
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Antalya Manavgat'ın meşhur yerel lezzetlerinden Kabak Çiçeği Dolması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Manavgat OtelleriKabak çiçeklerinin ortasındaki cücükler çiçekleri yırtılmadan koparılır. Çiçekler yıkanıp süzekte süzülmeye bırakılır. Tencereye alınan zeytinyağı orta ateşte kızdırılır ve rendelenmiş soğanlar rengi değişene kadar kavrulur. Ardından rendelenmiş domatesler ve şeker de ilave edilerek soğanlarla birlikte saldıkları suyu çekene kadar pişirilir. Harcı için yıkanmış pirinçler, tuz, nane, karabiber ve fesleğen bir tencereye eklenerek pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuyan harç, tıka basa olmayacak şekilde çiçeklerin içine doldurulur ve çiçeklerin uç yaprakları içe doğru katlanıp katlanmış kısımları alta gelecek şekilde dibi yağlanmış bir tencereye dizilir. Tencereye 1 çay bardağı sıcak su ekledikten sonra kapağı kapatılır ve ilk kaynamadan hemen sonra altı kısılarak pişirilir. Dolmalar suyunu çektiğinde pişene kadar her defasında 1 çay bardağı sıcak su ilave edilir. Pişen dolmaların üzerine limon gezdirilir ve soğumaya bırakılır.
Manavgat lezzetlerinden Kabak Çiçeği Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kabak Çiçeği Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Manavgat lezzetlerinden meşhur Kabak Çiçeği Dolması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kabak Çiçeği Dolması nasıl yapılır. Antalya Manavgat lezzetlerinden Kabak Çiçeği Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kabak Çiçeği Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...