Antalya Muratpaşa lezzetlerinden Holuşka tarifi ile sofranıza lezzet katın
Holuşka Malzemeleri
Hamuru İçin
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Un
Harcı İçin
250 gr kıyma
2 adet soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Servisi İçin
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Holuşka Yemeğinin Tarifi
Un yoğurma kabına alınır ve ortası havuz gibi açılır. Tuz ve azar azar su eklenerek yoğrulur. Sert bir hamur elde ettikten sonra nemli bir bezin altında 20 dakika bekletilir. İç harç için rendelenen soğanlar, kıyma, tuz ve karabiberle karıştırılır. Hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparılır, 3-4 cm çapında yuvarlaklar hâline getirilir ve ortasında kıymalı harçtan eklenip D şeklinde kapatılır. Tencerede su kaynatılıp içini tuz eklenir ve kapatılan hamurlar suyun içine atılarak fazla yumuşamadan sudan alınarak tabaklara aktarılır. Sarımsak ezilerek yoğurtla karıştırılır, kırmızı pul biber ve tereyağı kavrulur holuşkaların üzerine önce yoğurt, sonra kırmızı pul biberli tereyağı gezdirilir.
Holuşka Görselleri
Muratpaşa lezzetlerinden Holuşka ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Holuşka görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Muratpaşa lezzetlerinden meşhur Holuşka yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Holuşka Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Holuşka nasıl yapılır. Antalya Muratpaşa lezzetlerinden Holuşka tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Holuşka videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.