Bişi Malzemeleri
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ardahan Çıldır'ın meşhur yerel lezzetlerinden Bişi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çıldır OtelleriMaya, ılık su içerisinde eritilir. Tuz ve un yavaş yavaş mayaya eklenir ve bir hamur elde edilir. Hamurun sert olmaması bu noktada önemlidir. Yoğrulan hamurun üstü örtülür ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan orta büyüklükte parçalar koparılır ve hafif yağlanan ellerle hamur açılır. Şekil verilirken hamurun orta kısmına delik açılır. Hamurlar, kızgın yağda iki tarafları da altın sarısı renginde olacak şekilde pişirilir.
Çıldır lezzetlerinden Bişi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Bişi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Çıldır lezzetlerinden meşhur Bişi yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Bişi nasıl yapılır. Ardahan Çıldır lezzetlerinden Bişi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Bişi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...