Ardahan Usulü Hıngel Malzemeleri
- 5 adet patates
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 bardak su
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Un
Ardahan Damal'ın meşhur yerel lezzetlerinden Hıngel malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Damal OtelleriBir kap içerisine su dökülür ve üzerine yumurta kırılır. Suyun alabildiği kadar un eklenir ve hamur yoğrulur. Haşlanan patatesler iyice ezilir ve sıvı yağ ile sotelenir. Patateslere tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklendikten sonra ocaktan alınır. Bezelerine ayrılan hamur bir bardak yardımıyla yuvarlak şekilde kesilir. Hamurların ortasına patatesli iç eklenir ve hamurlar köşelerinden iç kısma doğru büzülerek kapatılır. Hamurlar, tuz ve sıvı yağ eklenen kaynar suda haşlanır. Bir tavada tereyağı kızdırılır. Süzülen hıngeller üzerine tereyağı dökülür. Yanında yoğurt ile servis edilir.
Damal lezzetlerinden Ardahan Usulü Hıngel ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ardahan Usulü Hıngel görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Damal lezzetlerinden meşhur Ardahan Usulü Hıngel yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ardahan Usulü Hıngel nasıl yapılır. Ardahan Damal lezzetlerinden Ardahan Usulü Hıngel tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ardahan Usulü Hıngel videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...