Feselli Malzemeleri
- 3 bardak un
- Maya
- 250 gram tereyağı
- Tuz
Ardahan Hanak'ın meşhur yerel lezzetlerinden Feselli malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Hanak OtelleriKap içerisine elenen una maya, tuz ve su eklenerek yoğrulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur, 3 bezeye ayrılır ve dinlenmeye alınır. Bezeler dinlendikten sonra oklava ile açılır ve aralarına tereyağı sürülerek üst üste dizilir. Yufkalar rulo şeklinde sarılır ve dilimlere ayrılır. Dilimlenen parçalar oklava ile genişçe açılır. Yufkaların iyice pişmesi için aralarına delikler açılır. Hazırlanan feselliler fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yarım saat pişirilir.
Hanak lezzetlerinden Feselli ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Feselli görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Hanak lezzetlerinden meşhur Feselli yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Feselli nasıl yapılır. Ardahan Hanak lezzetlerinden Feselli tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Feselli videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...