Kelecoş Malzemeleri
- 500 gram dana kuşbaşı
- 4 adet soğan
- 2 kaşık margarin
- Tuz
- Karabiber
Hamur İçin
- Un
- Su
- Tuz
- Maya
Yufkaları Islatmak İçin
- 2 bardak ayran
- 3 diş sarımsak
Yufkanın Yapımı İçin
- 2 bardak un
- Tuz
- Su
Ardahan Hanak'ın meşhur yerel lezzetlerinden Kelecoş malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Hanak OtelleriEt, düdüklü tencere içerisinde yarım saat pişirilir ve bir tavaya alınır. Margarin bir tavada eritilir ve içine et eklenir. Etler biraz kavrulduktan sonra piyazlık doğranan soğanlar ete eklenir. Tuz ve karabiber de eklendikten sonra soğanlar ölene kadar kavrulmaya devam edilir. Yufka için undan bir hamur elde edilir ve hamur bezeler hâlinde yuvarlanır. Bezeler tavanın büyüklüğüne göre açılır ve kısık ateşte, yağsız bir şekilde pişirilir. Pişen yufkalar şeritler hâlinde kesilir. İki bardak ayranın içerisine sarımsaklar rendelenir ve yufkalar bu karışımda ıslatılır. Servis tabağının zeminine yufkalar serilir. Üzerine et dizilir ve kelecoş hazır hâle gelir.
Hanak lezzetlerinden Kelecoş ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kelecoş görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Hanak lezzetlerinden meşhur Kelecoş yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kelecoş nasıl yapılır. Ardahan Hanak lezzetlerinden Kelecoş tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kelecoş videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...