Mafiş Tatlısı Malzemeleri
- Un
- Kabartma Tozu
- 1 adet yumurta
- 1 bardak süt
- 1 bardak su
- Yarım yaş maya
- Tuz
Ardahan Hanak'ın meşhur yerel lezzetlerinden Mafiş Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Hanak OtelleriBir kâse içerisine yumurta, süt, kabartma tozu, maya ve tuz eklenir ve yoğrulur. Karışıma alabildiğince un eklenir ve hamur kulak memesi kıvamı alana kadar yoğrulur. Hamur hazır olduğunda 2 saat kadar mayalanmaya alınır. Hamurdan yuvarlak bezeler koparılır ve bezeler ince bir şekilde açılır. Elde edilecek mafişleri istediğiniz boyutta kesin ve kızdırdığınız bol yağ içerisinde mafişleri kızartın.
Hanak lezzetlerinden Mafiş Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Mafiş Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Hanak lezzetlerinden meşhur Mafiş Tatlısı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Mafiş Tatlısı nasıl yapılır. Ardahan Hanak lezzetlerinden Mafiş Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Mafiş Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...