Mısır Ekmeği Malzemeleri
- 10 bardak mısır unu
- Yarım bardak un
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 bardak sıcak su
Artvin Hopa'nın meşhur yerel lezzetlerinden Mısır Ekmeği malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Hopa OtelleriMısır unu, un, şeker, tuz ve kabartma tozu bir kap içerisine alınır ve tahta kaşıkla karıştırılır. Ortası açılır, sıvı yağ ve bir bardak sıcak su dökülür. Kenarlardan göbeğe doğru kaşıkla karıştırılır. Sıcak su, yavaş yavaş, hamur kıvamını alana kadar dökülür. Cıvık bir hâl alan hamur 5 dakika elle yoğrulur. Tepsiye pişirme kağıdı serilir ve hamur üzerine elle yayılır. İstenilen ölçüde bıçakla kesilir. Hamurun üzerine un serpilir ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 1-1 buçuk saat pişirilir. Alt ve üst kısmı kızaran mısır ekmeğimiz hazırdır.
Hopa lezzetlerinden Mısır Ekmeği ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Mısır Ekmeği görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Hopa lezzetlerinden meşhur Mısır Ekmeği yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Mısır Ekmeği nasıl yapılır. Artvin Hopa lezzetlerinden Mısır Ekmeği tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Mısır Ekmeği videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...