Aydın Usulü Keşkek Malzemeleri
- 1 kg aşurelik buğday
- 1 adet tavuk veya 1 kg kuzu eti
- Tereyağı
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Su
Aydın Bozdoğan'ın meşhur yerel lezzetlerinden Keşkek malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Bozdoğan OtelleriYıkanmış olan buğday, geniş bir tencere içinde kaynatılır, suyu süzülür ve buğdaylar ezilir. Bu esnada ayrı bir tencerede de etler haşlanır. Pişen etler de tencereden alınır, lif lif olacak şekilde parçalanır. Bu işlemlerin ardından et suyu, ezilen buğday ve parçalanmış etler bir araya getirilir, tuz ilave edilir ve karıştırılır. Tahta kepçe kullanılarak, ezerek pişirme işlemine başlanır. Yemeğin kıvamı sakız gibi oluncaya kadar bu işlem devam eder. İstenilen kıvam elde edilince yemek ocaktan alınır, bir tavada kızdırılan tereyağı üzerine kırmızı toz biber eklenir ve servis tabağına alınan keşkeğin üzerinde gezdirilerek servise hazır hâle gelir.
Bozdoğan lezzetlerinden Aydın Usulü Keşkek ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Aydın Usulü Keşkek görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bozdoğan lezzetlerinden meşhur Aydın Usulü Keşkek yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Aydın Usulü Keşkek nasıl yapılır. Aydın Bozdoğan lezzetlerinden Aydın Usulü Keşkek tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Aydın Usulü Keşkek videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...