Aydın Usulü Zerde Tatlısı Malzemeleri
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı pirinç
- 2 çorba kaşığı buğday nişastası
- Yarım çay bardağı dövülmüş karanfil
Aydın Bozdoğan'ın meşhur yerel lezzetlerinden Zerde Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Bozdoğan OtelleriPirinç, ılık suda yarım saat bekletilir. Ardından pirinç yıkanarak 5 su bardağı suda 20-25 dakika kadar pişirilir. Pirinçli suya şeker ve nişasta ilave edilir, 1-2 dakika daha kaynatılır ve ocağın altı kapatılır. Islatılmış servis tabağının içine dövülmüş karanfilden konulur, üzerine yapılan sıcak karışım dökülür. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Bozdoğan lezzetlerinden Aydın Usulü Zerde Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Aydın Usulü Zerde Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bozdoğan lezzetlerinden meşhur Aydın Usulü Zerde Tatlısı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Aydın Usulü Zerde Tatlısı nasıl yapılır. Aydın Bozdoğan lezzetlerinden Aydın Usulü Zerde Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Aydın Usulü Zerde Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...