Çine Köftesi Malzemeleri
- 500 gr. yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- ½ su bardağı sıvı yağ
- 1 kaşık domates salçası
- 2 dilim ekmek içi
- Karbonat
- Kekik
- Pul biber
- Tuz
Aydın Çine'nin meşhur yerel lezzetlerinden Çine Köftesi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çine OtelleriBir kâseye 1 çay bardağı su koyulur. Geniş bir kapta kıyma, bir çay kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı tuz kâseye konulan suda eller ıslatılarak yoğurulur ve buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Soğan rendelenir, suyu sıkılır. Dinlendirilmiş olan kıyma üzerine rendelenen soğan, ekmek içi eklenir ve yine eller ıslatılarak yoğrulur. Bu köftenin püf noktası her aşamada ellerin ıslak olmasıdır. Yine eller ıslatılarak köftelere şekil verilir ve kızartılmak üzere tavaya alınır. Kızartılan köfteler bir tabağa alınır. Farklı bir tavaya zeytinyağı konur, bir yemek kaşığı domates salçası eklenir, karıştırılır. Yarım bazlama ekmeği bu sosa batırılır ve servis tabağına alınır. Köfteler bazlama üzerine ve etrafına dizilir. Son olarak ise pul biber ve kekik servis tabağına dökülür veya köftelerin üzerinde gezdirilir.
Çine lezzetlerinden Çine Köftesi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Çine Köftesi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Çine lezzetlerinden meşhur Çine Köftesi yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Çine Köftesi nasıl yapılır. Aydın Çine lezzetlerinden Çine Köftesi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Çine Köftesi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...