Aydın Köşk lezzetlerinden Memleket Sarması tarifi ile sofranıza lezzet katın
Memleket Sarması Malzemeleri
6 adet kuzu kol (parça kemikli)
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Köfte Harcı İçin
Yarım çay bardağı kırık pirinç
Yarım çay bardağı bulgur
200 gr dana kıyma
Karabiber
Kimyon
Tuz
Üzeri İçin
Yarım bağ kıyılmış maydanoz
Memleket Sarması Yemeğinin Tarifi
Tereyağı ve zeytinyağı bir tencerede kızdırılır. Kuzu kol parçalar una bulanır ve mühürlenir. Ardından etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır. Köfteler hazırlanır. Köfte harcı için gerekli olan tüm malzemeler derin bir kaba alınır, karıştırılır ve tüm malzemeler karışana kadar iyice yoğrulur. Yoğrulan köfte harcından fındık büyüklüğünde alınır, şekil verilir. Etlerin pişmesine yakın hazırlanan köfteler de tencereye atılır. Pişince ocaktan alınır, servis tabağına konulur ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirilerek servis edilir.
Memleket Sarması Görselleri
Köşk lezzetlerinden Memleket Sarması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Memleket Sarması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Köşk lezzetlerinden meşhur Memleket Sarması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Memleket Sarması Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Memleket Sarması nasıl yapılır. Aydın Köşk lezzetlerinden Memleket Sarması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Memleket Sarması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.