Isırgan Otu Böreği Malzemeleri
- 1 kg mısır unu
- 500 gr çökelek
- 1 bardak yoğurt
- Yarım demet ıspanak
- Yarım demet pazı
- Yarım demet ısırgan otu
- Yarım demet taze soğan
- 1.5 su bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz
- Sıcak su
Aydın Kuşadası'nın meşhur yerel lezzetlerinden Isırgan Otu Böreği malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kuşadası OtelleriBütün sebzeler yıkanır, süzülür ve küçük küçük doğranarak geniş bir kabın içinde, hamurun içine konulmak için bir kenarda bekletilir. Mısır ununa 4 çay kaşığı tuz eklenir, 2 çay kaşığı kadar kabartma tozu da eklenir ve karıştırılır. Ardından sıcak su ilave edilerek tahta kaşık ile karıştırılmaya devam edilir. Hazır olan hamurun yarısı zeytinyağıyla yağlanmış tepsiye alınır. Ayrı bir kapta olan sebzelere biraz tuz eklenir, iyice ezilerek karıştırılır ve üzerine çökelek ilave edilerek karıştırılır. Karışan harç, tepsiye konulan hamurun üzerini kapatacak şekilde yayılır. Üzerine, kalan hamur biraz sıvılaştırılarak dökülür. Küçük bir kâsede yoğurt, tuz ve zeytinyağı karıştırılır, hamurun üzerinde gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir saate yakın pişirilir. Sıcak olarak servis edilmesi tavsiye edilir.
Kuşadası lezzetlerinden Isırgan Otu Böreği ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Isırgan Otu Böreği görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kuşadası lezzetlerinden meşhur Isırgan Otu Böreği yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Isırgan Otu Böreği nasıl yapılır. Aydın Kuşadası lezzetlerinden Isırgan Otu Böreği tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Isırgan Otu Böreği videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...