Kenker Yemeği Malzemeleri
- 1 bağ temizlenmiş kenker
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- Zeytinyağı
- Tuz
- Su
Aydın Söke'nin meşhur yerel lezzetlerinden Kenker Yemeği malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Söke OtelleriSoğan ince ince doğranır ve tavada biraz kavrulur. Üzerine domatesler kesilip ilave edilir. Biraz daha kavurduktan sonra pirinç eklenir. Pirinçlerde biraz daha kavrulduktan sonra kenker ve su eklenerek yemek pişmeye bırakılır. Suyunu fazla çekmeden altı kapatılır.
Söke lezzetlerinden Kenker Yemeği ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kenker Yemeği görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...