Aydın Sultanhisar lezzetlerinden Yaprak Sarma tarifi ile sofranıza lezzet katın
Aydın Usulü Yaprak Sarma Malzemeleri
1 kg pirinç
1 bağ taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet taze nane
1 baş kuru soğan
Yarım demet taze sarımsak
3 adet domates
400 gr zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı toz biber
Arzu edildiği kadar tuz
Aydın Usulü Yaprak Sarma Yemeğinin Tarifi
Pirinçler ılık suda yarım saat bekletilir. Suyu süzülür, üzerine; taze soğan, maydanoz, nane ve sarımsak doğranıp eklenir ve karıştırılır. Ardından domates ve kuru soğan da rendelenip karıştırılır. Son olarak domates salçası, pul biber, tuz ve zeytinyağı ilave edilir, tüm malzemeler güzelce karıştırılır. Karıştırılan malzemeler üzüm yaprağına sarılır, geniş bir tencereye dizilir ve üzerine iki su bardağı sıcak su konulup kısık ateşte pişmeye bırakılır. 40-45 dakikada pişen sarmalar sıcak veya soğuk servis edilebilir.
Aydın Usulü Yaprak Sarma Görselleri
Sultanhisar lezzetlerinden Aydın Usulü Yaprak Sarma ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Aydın Usulü Yaprak Sarma görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Sultanhisar lezzetlerinden meşhur Aydın Usulü Yaprak Sarma tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Aydın Usulü Yaprak Sarma Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Aydın Usulü Yaprak Sarma nasıl yapılır. Aydın Sultanhisar lezzetlerinden Aydın Usulü Yaprak Sarma tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Aydın Usulü Yaprak Sarma videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.