Sakızlı Dondurma Malzemeleri
- Yarım litre keçi sütü
- Yarım litre tam yağlı inek sütü
- 1 su bardağı şeker
- 2 tatlı kaşığı saf salep
- 4-5 adet damla sakızı
- 1 paket vanilya
Balıkesir Altıeylül'ün meşhur yerel lezzetlerinden Sakızlı Dondurma malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Altıeylül OtelleriYarı yarıya oranla keçi sütü ve inek sütü tencereye alınır. İçerisinden 1 su bardağı süt ayrılır ve kısık ateşte yüksekten karıştırılarak kaynatılır. Ayrılan sütün içerisine 2 yemek kaşığı şeker, 2 tatlı kaşığı saf salep katılarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Kaynamaya başlayan sütün içerisine vanilya ve şeker ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Şeker eridiğinde, ayrı bir kapta çözdürülen saf salep karışımı yavaşça ilave edilir. Karıştırmaya devam edilirken döverek dağıtılan damla sakızları da tencereye atılır. Yoğun kıvam elde edince, soğuyana kadar karıştırılıp uygun derin dondurucu kaplarına alınır ve her saat başı dondurucudan çıkarılarak mikserin en yüksek devrinde 3 dakika kadar çırpılır. 7-8 kez bu işleme devam edilir ve 1 gece derin dondurucuda beklettikten sonra servis edilir.
Altıeylül lezzetlerinden Sakızlı Dondurma ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Sakızlı Dondurma görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Altıeylül lezzetlerinden meşhur Sakızlı Dondurma yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Sakızlı Dondurma nasıl yapılır. Balıkesir Altıeylül lezzetlerinden Sakızlı Dondurma tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Sakızlı Dondurma videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...