Balıkesir Balya lezzetlerinden Düğün Çorbası tarifi ile sofranıza lezzet katın
Düğün Çorbası Malzemeleri
4-5 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
½ litre soğuk su
1.5 litre kaynatılan etin suyu
1 limonun suyu
Terbiyesi İçin
5 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurtanın sarısı
1 su bardağı soğuk su
Üzeri İçin
Kırmızı toz biber
Tereyağı
Düğün Çorbası Yemeğinin Tarifi
Tencereye alınan tereyağı ve zeytinyağı eritildikten sonra üzerine un ilave edilerek kokusu çıkana kadar iyice kavrulur. Ardından önce soğuk su, sonra haşlanan etin suyu eklenerek kıvam alıncaya kadar kaynatmaya devam edilir. Terbiye için, bir kabın içerisine yoğurt ve yumurtanın sarısı eklenerek çırpılır, kaynayan etin üzerine dökülür ve topaklanma olmaması için hızlıca karıştırılır, istenen kıvama geldiğinde üzerine kırmızı toz biber dökülüp kızdırılmış tereyağı ile servis edilir.
Düğün Çorbası Görselleri
Balya lezzetlerinden Düğün Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Düğün Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Balya lezzetlerinden meşhur Düğün Çorbası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Düğün Çorbası Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Düğün Çorbası nasıl yapılır. Balıkesir Balya lezzetlerinden Düğün Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Düğün Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.