Koruk Suyu Malzemeleri
- 1 kg koruk
Balıkesir Gömeç'in meşhur yerel lezzetlerinden Koruk Suyu malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Gömeç OtelleriKorukların sapları ve taneleri ayrılarak bol su içinde güzelce yıkanır. Yıkanıp süzülen koruklar 1-2 dakika robottan geçirilir ve hafif koyu kıvamlı püre hâline getirilir. Sonrasında ince bir süzgeçten, elle ovuşturarak suyu süzülür. Süzgeçte kalan posa bir tülbent içine alınarak iyice sıkılır ve posada kalan suyun da çıkması sağlanır. Koruk suyunun ekşi tadını yumuşatmak için şeker ilave edilebilir.
Gömeç lezzetlerinden Koruk Suyu ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Koruk Suyu görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Gömeç lezzetlerinden meşhur Koruk Suyu yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Koruk Suyu nasıl yapılır. Balıkesir Gömeç lezzetlerinden Koruk Suyu tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Koruk Suyu videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...