Balıkesir Usulü Mafiş Tatlısı Malzemeleri
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
Şerbeti İçin
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 5 damla limon suyu
Balıkesir Manyas'ın meşhur yerel lezzetlerinden Mafiş Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Manyas OtelleriBir tencereye 2 su bardağı su ve 2 su bardağı toz şeker ilave edilerek eriyene kadar karıştırılır, kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır, 4-5 damla limon suyu eklenir ve 10 dakika daha kaynatılır. Hazır hâle gelen şerbet ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Hamuru için, derin bir kabın içerisine 1 adet yumurta, 1 çay bardağı yoğurt ve 1 çay bardağı zeytinyağı eklenir. Ardından kabartma tozu ve azar azar un ilave edilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur tezgâh üzerine alındıktan sonra oklava ile çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde açılır. Daha sonra orta büyüklükte dikdörtgen şeklinde kesilerek ortadan büzüştürülür ve fiyonk şekli verilir. Hazırlanan hamurların her iki tarafı da kızgın yağda kızartılır ve soğuk şerbetin içine atılıp birkaç defa çevirdikten sonra servis tabağına alınır.
Manyas lezzetlerinden Balıkesir Usulü Mafiş Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Balıkesir Usulü Mafiş Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Manyas lezzetlerinden meşhur Balıkesir Usulü Mafiş Tatlısı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Balıkesir Usulü Mafiş Tatlısı nasıl yapılır. Balıkesir Manyas lezzetlerinden Balıkesir Usulü Mafiş Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Balıkesir Usulü Mafiş Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...