Kadayıf Dolması Malzemeleri
- 300 gr taze tel kadayıf
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 3 adet yumurta
- ½ su bardağı süt
- ½ paket vanilya
- Kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti İçin
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Balıkesir Marmara'nın meşhur yerel lezzetlerinden Kadayıf Dolması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Marmara OtelleriŞeker ve su yaklaşık 20 dakika kaynatıldıktan sonra ocaktan almaya yakın içerisine 3-4 damla limon suyu damlatılır. Elde edilen şerbet soğumaya bırakılır. Kadayıf biraz havalandırıldıktan sonra avuç içi kadar alınarak tezgâh üzerinde açılır. Bir kenarına kıyılmış ceviz içi konur ve sıkıca kenarları toplanarak sarılır. Kalan kadayıflar da bu şekilde sarılır. Bir kap içerisinde yumurta, süt ve vanilya güzelce çırpıldıktan sonra hazırlanan kadayıflar bu karışıma bulanır ve elle düzeltilir, ardından bol sıvı yağda kızartılır. Tencereden alınır alınmaz soğuk şerbetin içine atılır ve 3-4 dakika sonra servis tabağına alınır.
Marmara lezzetlerinden Kadayıf Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kadayıf Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Marmara lezzetlerinden meşhur Kadayıf Dolması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kadayıf Dolması nasıl yapılır. Balıkesir Marmara lezzetlerinden Kadayıf Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kadayıf Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...