Pirinçli Mantı Malzemeleri
Hamuru İçin
- 2 adet yumurta
- 1 kilo un
- Tuz
Harcı İçin
- 1 kilo kıyma
- 3 adet soğan
- 1 bardak pirinç
- 1 demet maydanoz
- 1 kaşık margarin
- 2 kaşık sıvı yağ
- Tavuk suyu
- Karabiber
- Tuz
Bartın Kurucaşile'nin meşhur yerel lezzetlerinden Pirinçli Mantı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kurucaşile OtelleriUn, bir tepsiye yayılır ve ortası çukur bir hâle getirilir. Çukur kısma yumurta kırılır ve yoğrulmaya başlanır. Hamur kıvamını alana kadar azar azar su eklenir. Yapışkan hâlini kaybeden hamurun üstü örtülür ve dinlenmeye alınır. Sıvı yağ ve tereyağı bir tava içerisinde kızdırılır. Küp doğranmış soğanlar, kıyma ve baharatlar eklenerek kavrulur. Elde edilen karışıma pirinç ve yavaş yavaş su eklenir. Karışım suyunu çekince ince doğranmış maydanozlar üzerine eklenir. Hamur açılır ve kare dilimler olarak kesilir. Hazırlanan harç kesilen hamur içine eklenir. Yağlı tepsi içerisine dizilen mantılar 180 derecede ısıtılmış fırın içerisinde yarım saat pişirilir. Mantılar piştiğinde üzerine et suyu gezdirilir. Mantıların suyu çekmesi için üstü kapatılır ve soğumadan servis edilir.
Kurucaşile lezzetlerinden Pirinçli Mantı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Pirinçli Mantı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kurucaşile lezzetlerinden meşhur Pirinçli Mantı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Pirinçli Mantı nasıl yapılır. Bartın Kurucaşile lezzetlerinden Pirinçli Mantı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Pirinçli Mantı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...