Bartın Merkez lezzetlerinden Döşemeli Mancar tarifi ile sofranıza lezzet katın
Döşemeli Mancar Malzemeleri
2 kilo mancar
3 adet baş soğan
2 adet kırmızı biber
Yarım su bardağı pirinç
Yarım su bardağı bulgur
Yarım su bardağı mısır tarhanası
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 kaşık salça
Pul biber
Karabiber
Tuz
Üzeri İçin
1 adet baş soğan
250 gram tereyağı
Yarım bardak sıvı yağ
Su
Döşemeli Mancar Yemeğinin Tarifi
Mancarlar doğranır ve kaynayan su içerisinde haşlanır. Baş soğan, kırmızı biber, pirinç, bulgur, mısır tarhanası, salça, pul biber, karabiber ve tuz bir kap içerisinde karıştırılır. Boş bir tencere içerisinde bir sıra haşlanmış mancar, bir sıra karışım dizilir. Üç kat yapılan bu işlemin üst kısmında karışım bırakılır. Tereyağı, sıvı yağ ve soğandan hazırlanan su yemeğin üzerine gezdirilir. Döşemeli mancar suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir ve servis edilir.
Döşemeli Mancar Görselleri
Bartın Merkez lezzetlerinden Döşemeli Mancar ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Döşemeli Mancar görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bartın lezzetlerinden meşhur Döşemeli Mancar yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Döşemeli Mancar Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Döşemeli Mancar nasıl yapılır. Bartın Merkez lezzetlerinden Döşemeli Mancar tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Döşemeli Mancar videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.