Kaha Tatlısı

Bartın Ulus'un meşhur yerel lezzetlerinden Kaha Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Ulus Otelleri

Bartın Ulus lezzetlerinden Kaha Tatlısı tarifi ile sofranıza lezzet katın

Kaha Tatlısı Malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 kahve fincanı süt
  • Un
  • Tuz

Şerbeti İçin

  • 2 bardak şeker
  • 2.5 bardak su
Kaha Tatlısı › Yerel Lezzetler | Ulus | BartınTıkla ve Görseli Büyüt: Kaha Tatlısı

Kaha Tatlısının Tarifi

Bir kap içerisine alınan yumurta, sıvı yağ, sirke ve süt karıştırılarak çırpılır. Yavaş yavaş un ilave edilir ve hamur sert bir kıvam alana kadar yoğrulur. 2 eşit parçaya bölünen hamurun parçaları ince ince açılır. Açılan hamurlar rulo hâline getirilir ve ince ince kesildikten sonra kızgın yağda kızartılır. Ayrı bir tencere içerisinde şeker ve su kaynatılarak şerbet hâline getirilir. Kızartılan kahaların üzerine şerbet dökülür ve sıcak bir şekilde servis edilir.

Kaha Tatlısı Görselleri

Ulus lezzetlerinden Kaha Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kaha Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.

/img/tr/min/bartin/ulus/yerel-lezzetler/kaha-tatlisi/kaha-tatlisi-45c48c.jpg-|-Bu Görsel Kaha Tatlısı Görselleri (1) ile ilgili -|-Görsel: Kaha Tatlısı › Kaha Tatlısı Görselleri (1)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Kaha Tatlısı Görselleri (1)
/img/tr/min/bartin/ulus/yerel-lezzetler/kaha-tatlisi/kaha-tatlisi-a1d0c6.jpg-|-Bu Görsel Kaha Tatlısı Görselleri (2) ile ilgili -|-Görsel: Kaha Tatlısı › Kaha Tatlısı Görselleri (2)
Tıkla ve Görseli Büyüt: Kaha Tatlısı Görselleri (2)

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...