Kırk Katlı Börek Malzemeleri
- 1 kilo un
- 6 yemek kaşığı margarin
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- Tuz
İç Harcı İçin
- 200 gram beyaz peynir
- 1 demet maydanoz
Bartın Ulus'un meşhur yerel lezzetlerinden Kırk Katlı Börek malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Ulus OtelleriBir kap içerisine un, sirke, yoğurt ve tuz eklenerek karıştırılır. Yavaş yavaş su eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur yarım saat kadar dinlendirilirken bir miktar margarin eritilir ve sıvı yağ ile karıştırılır. Dinlenen hamur 40 bezeye ayrılır. Yarısı çay tabağı büyüklüğünde açılan bezelere hazırlanan yağ sürülür ve üst üste dizilir. Yuvarlak bir fırın kabı margarin ve sıvı yağ ile yağlanır. Açılan hamurlar kap içerisine yerleştirilir. Üzerine karıştırılmış peynir ve maydanoz dökülür. Kalan 20 hamur da aynı işlemlerden geçirilir ve peynirlerin üzerine serilir. 1 yemek kaşığı margarin ile yoğurt karıştırılır ve hazır olan böreğin üzerine sürülür. 180 derece fırında yarım saat pişen kırk katlı börek, servis edilmeye hazırdır.
Ulus lezzetlerinden Kırk Katlı Börek ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kırk Katlı Börek görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Ulus lezzetlerinden meşhur Kırk Katlı Börek yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kırk Katlı Börek nasıl yapılır. Bartın Ulus lezzetlerinden Kırk Katlı Börek tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kırk Katlı Börek videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...