Tatlı Böreği Malzemeleri
- 2 adet yumurta
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 5 bardak un
- 1 adet kabartma tozu
- 4 kaşık pudra şekeri
- Tuz
Bartın Ulus'un meşhur yerel lezzetlerinden Tatlı Böreği malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Ulus OtelleriBir kap içerisine un dökülü ve ortası havuz gibi açılır. Açılan kısma yumurta, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve tuz eklenir. Su, yavaş yavaş eklenerek hamur yoğrulmaya başlanır. Yumurta büyüklüğünde bezeler koparılarak yuvarlanır ve üstleri kapatılarak dinlenmeye alınır. Bezeler dinlenirken bir tava içerisinde tereyağı eritilir. Bezeler dinlendikten sonra açılır, üst kısımlarına tereyağı sürülür ve üst üste dizilir. Üst üste dizilen hamur, olabildiğince ince açılır ve rulo şeklinde sarılır. 4 parçaya kesilen rulolar buzdolabında beklemeye alınır. Bir saat kadar buzdolabında bekleyen ruloların dik konumdayken üst kısımlarına bastırılır ve üstlerine nişasta serpilir. Tepsi büyüklüğünde açılan yufkalar, aralarına pudra şekeri dökülerek üst üste dizilir. Hazırlanan tatlı böreğinin üzerine tereyağı gezdirilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Tatlı böreği, üstüne pudra şekeri dökülerek servis edilmeye hazırdır.
Ulus lezzetlerinden Tatlı Böreği ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tatlı Böreği görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Ulus lezzetlerinden meşhur Tatlı Böreği yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tatlı Böreği nasıl yapılır. Bartın Ulus lezzetlerinden Tatlı Böreği tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tatlı Böreği videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...