Unlu İspit Dolması Malzemeleri
- 1 kilo ispit yaprağı
- 2 adet soğan
- 2 bardak un
- 2 bardak mısır unu
- Nane
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Üzeri İçin
- 1 adet soğan
- 3 adet domates
- 3 diş sarımsak
Bartın Ulus'un meşhur yerel lezzetlerinden Unlu İspit Dolması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Ulus OtelleriMısır unu ve un, yavaş yavaş su eklenerek bir kap içerisinde yoğrulur. İnce ince doğranan soğanlar, nane, karabiber, pul biber ve tuz eklenir. Haşlanan ispit yaprakları içerisine hazırlanan iç koyulur ve sarılır. İnce kıyılan soğan, domates ve sarımsaktan hazırlanan sos ispit dolmalarının üzerine dökülür ve su da ilave edilerek dolmalar pişmeye bırakılır. Yemek kaynamaya başladığı zaman kısık ateşe alınır. Hazır hâldeki unlu ispit dolması yoğurt ile servis edilmeye hazırdır.
Ulus lezzetlerinden Unlu İspit Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Unlu İspit Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Ulus lezzetlerinden meşhur Unlu İspit Dolması yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Unlu İspit Dolması nasıl yapılır. Bartın Ulus lezzetlerinden Unlu İspit Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Unlu İspit Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...