Bayram Tatlısı Malzemeleri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- ½ su bardağı eritilmiş tereyağı
- ½ su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Un
İç Harcı İçin
- 1 su bardağı ceviz
Şerbeti İçin
- 2 bardak şeker
- 3 bardak su
Batman Hasankeyf'in meşhur yerel lezzetlerinden Bayram Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Hasankeyf OtelleriŞeker ve su bir tencerede kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Eritilen tereyağı ile sıvı yağ geniş bir kaba alınarak üzerine yoğurt, sirke, yumurta, kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenerek kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, elle ya da merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde, yuvarlak olmayacak şekilde uzunlamasına açılır. Bıçakla iki kenarından 3-4 kesik atılır ve içerisine çekilmiş ceviz konur, saç örgüsü şeklinde kapatılarak tepsiye dizilir. 180 derece fırında pişirdikten sonra üzerine şerbeti ilave edilir.
Hasankeyf lezzetlerinden Bayram Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Bayram Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...