Perde Pilavı Malzemeleri
Hamuru İçin
- 2 su bardağı un
- Su
- Tuz
İç Pilav İçin
- 1 kg tavuk but
- 3 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 1 su bardağı iç badem
- Karabiber
- Tuz
- Maydanoz
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 5 su bardağı tavuk suyu
Batman Hasankeyf'in meşhur yerel lezzetlerinden Perde Pilavı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Hasankeyf OtelleriÖncelikle un, su ve tuzdan normal bir yufka büyüklüğünde açılacak hamur elde edilir. Pilav için öncelikle tavuk haşlanır, küçük küçük doğranan soğan kavrulduktan sonra üzerine pirinç ve et suyu ardından üzüm ve bademden bir miktar ayırırak eklenir ve kapağı kapatılır. Pilav kalıp tenceresine önce çiğ bademler, sonra yufka dışı sarkacak şekilde yerleştirilir, içerisine haşlanmış tavuk, maydanoz, karabiber ve tuz eklenir. Son olarak hamurun sarkan kısımları kapatılarak üzerine yağ gezdirilir ve 180 derece fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hasankeyf lezzetlerinden Perde Pilavı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Perde Pilavı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Hasankeyf lezzetlerinden meşhur Perde Pilavı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Perde Pilavı nasıl yapılır. Batman Hasankeyf lezzetlerinden Perde Pilavı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Perde Pilavı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...