Yayla Çorbası Malzemeleri
- 5 çorba kaşığı pirinç
- 5 bardak su
- 1.5 bardak yoğurt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 yumurtanın sarısı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- Tuz
Batman Hasankeyf'in meşhur yerel lezzetlerinden Yayla Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Hasankeyf Otelleriİyice yıkanıp süzülen pirinç tencereye alınır, üzerine su ilave edilerek hafif yumuşayana kadar haşlanır. Ayrı bir yerde yoğurt, un, yumurta sarısı güzelce çırpılır ve karıştırılarak pirincin bulunduğu tencereye eklenir ve kaynatılır. Tuz da ilave edildikten sonra ocaktan alınır ve üzeri için ayrı bir tavada tereyağı eritilerek üzerine nane eklenir. Çorbaya dökülerek servis edilir.
Hasankeyf lezzetlerinden Yayla Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Yayla Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Hasankeyf lezzetlerinden meşhur Yayla Çorbası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Yayla Çorbası nasıl yapılır. Batman Hasankeyf lezzetlerinden Yayla Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Yayla Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...