Yalancı Dolma Malzemeleri
- Yarım kilo lahana
- 2 su bardağı bulgur
- 250 gram kuşbaşı et ya da kavurma
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı un
- 150 gram tereyağ
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- Bir tutam tuz
- Kırmızıbiber
Bayburt Aydıntepe'nin meşhur yerel lezzetlerinden Yalancı Dolma malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Aydıntepe OtelleriBulgurları yıkayıp süzün ve bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve baharat ekleyip pilav gibi pişirin. Ayrı bir yerde sıcak su kaynatın. Kaynayan suya lahana yapraklarını atarak haşlayın. Daha sonra pişirdiğiniz bulgura un ekleyerek karıştırın ve bu harcı lahanaların içine koyarak sarın. Başka bir tencerede, soğanı tereyağ ile pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı da ekleyerek kokusu çıkana kadar karıştırın. Ardından etleri ilave edin ve pişmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca lahana sarmalarını da tencereye dizin. 2 bardak kadar su ekleyerek pişmeye bırakın. Yemek, suyunu çekince dolmanın altını kapatın. Ilındıktan sonra afiyetle tüketin.
Aydıntepe lezzetlerinden Yalancı Dolma ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Yalancı Dolma görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Aydıntepe lezzetlerinden meşhur Yalancı Dolma yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Yalancı Dolma nasıl yapılır. Bayburt Aydıntepe lezzetlerinden Yalancı Dolma tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Yalancı Dolma videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...