Bayburt Demirözü lezzetlerinden Bayburt Tava tarifi ile sofranıza lezzet katın
Bayburt Tava Malzemeleri
Yarım kilo kuşbaşı et
4 adet küp küp doğranmış patates
3 adet küp küp doğranmış patlıcan
3 adet parmak kalınlığında kesilmiş sivri biber
2 adet küp küp doğranmış domates
Sos İçin
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Karabiber
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
Bayburt Tava Yemeğinin Tarifi
Etleri bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlanmaya bırakın. Bu sırada, patlıcanları alacalı şekilde soyup doğrayarak tuzlu suda bekletin. Ayrı bir tavada önce patatesleri, ardından da biberleri kızartarak borcama alın. Daha sonra suyunu sıktığınız patlıcanları da kızartarak patateslerin üzerine ilave edin. Haşlanan etleri, kızarttığınız sebzelerle buluşturun. Başka bir yerde salça, su ve baharatlarla sos hazırlayın. Salça sosu ve domatesi borcama dökün. Tereyağını da ekleyerek yemeği, 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Bayburt Tava Görselleri
Demirözü lezzetlerinden Bayburt Tava ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Bayburt Tava görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Demirözü lezzetlerinden meşhur Bayburt Tava yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Bayburt Tava Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Bayburt Tava nasıl yapılır. Bayburt Demirözü lezzetlerinden Bayburt Tava tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Bayburt Tava videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.