Galacoş Yemeği Malzemeleri
- 250 gram yeşil mercimek
- 200 gram tereyağ
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 250 gram gurut (kurutulmuş ayran veya yoğurt özü)
- 2-3 dilim bayat ekmek
Bayburt Demirözü'nün meşhur yerel lezzetlerinden Galacoş Yemeği malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Demirözü OtelleriMercimek, tereyağ, kıyma, soğan ve salçayı bir tencereye alın. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyerek pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde, gurutları sıcak su ile ezerek özünü çıkarın ve kaynama noktasına gelecek şekilde ısıtın. Bu aşamada gurutları fokur fokur pişirmediğinizden emin olun. Aksi hâlde malzeme kesilecek ve kullanılmaz duruma gelecektir. Ardından bayat ekmekleri alın ve bir servis tabağına doğrayın. Gurut karışımını da ekmeklerin üzerine dökün. Son olarak suyunu çekip pişen mercimeği de tabağa alarak afiyetle yiyin.
Demirözü lezzetlerinden Galacoş Yemeği ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Galacoş Yemeği görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Demirözü lezzetlerinden meşhur Galacoş Yemeği yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Galacoş Yemeği nasıl yapılır. Bayburt Demirözü lezzetlerinden Galacoş Yemeği tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Galacoş Yemeği videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...