Tel Helva Malzemeleri
- 1 kilo toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 limonun suyu
- 250 gram tereyağ
- 3 su bardağı un
Bayburt Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Tel Helva malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Bayburt OtelleriToz şeker ve suyu bir tencereye alarak altını açın. Isınmaya başlayınca üzerine limon suyu ekleyin. Şerbeti, şeker kızıl bir renk alıncaya kadar kaynatın. Karışımdan bir kepçe alıp soğuk su dolu bir kaba boşaltın. Eğer ağdalı bir kıvam alıyorsa şerbeti ocaktan alın. Ayrı bir yerde tereyağ ile unu kavurun ve bir tepsiye alarak soğumaya bırakın. Daha sonra ağdalanmış ve soğumuş şerbeti, rengi dönünceye kadar yoğurun. Yoğurma işlemi tamamlanınca silindir hâline getirip iki ucunu birleştirerek simit görünümü elde edin. Hazırlanan simidi, unlu karışımın üzerine koyun ve iki malzemenin de birbiri ile birleşmesini sağlayın. Ardından tüm karışımı kenarlarından çekerek geniş bir halka elde edin. Hamuru, birkaç kez kenarlarından katlayarak aynı işlemi tekrarlayın. Halkanın kenarları tel tel ayrılmaya başlayınca helvayı parçalara bölerek servis edin. Afiyet olsun.
Bayburt Merkez lezzetlerinden Tel Helva ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tel Helva görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bayburt lezzetlerinden meşhur Tel Helva yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tel Helva nasıl yapılır. Bayburt Merkez lezzetlerinden Tel Helva tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tel Helva videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...