Gök Fasille Malzemeleri
- 3 su bardağı kurutulmuş taze fasulye
- Yarım su bardağı kurutulmuş biber
- 5 adet kurutulmuş acı biber
- 4 yemek kaşığı domates sosu
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Bilecik Söğüt'ün meşhur yerel lezzetlerinden Gök Fasille malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Söğüt OtelleriFasulyeler biraz diri kalacak şekilde haşlanır. Soğanlar ince ince doğranır, zeytinyağında kavrulur. Sıcak su içinde bekletilmiş kurutulmuş biberler de süzüldükten sonra soğanın üzerine eklenir, domates sosu da ilave edilir ve kavurma işlemi devam eder. Acı biberler ve fasulyeleri de ilave edip biraz daha kavurduktan sonra göz kararı tuz yemeğin üzerinde gezdirilir, su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Fasulyeler yumuşayınca yemeğin altı kapatılır. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Söğüt lezzetlerinden Gök Fasille ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Gök Fasille görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Söğüt lezzetlerinden meşhur Gök Fasille yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Gök Fasille nasıl yapılır. Bilecik Söğüt lezzetlerinden Gök Fasille tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Gök Fasille videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...