Tutmaç Çorbası Malzemeleri
- Yarım kg un
- 1 kg yoğurt
- 2 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 gram kavurma
- Kırmızı toz biber
- Nane
- Tuz
Bingöl Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Tutmaç Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Bingöl OtelleriUn su ile yoğrularak hamur hâline getirilir ve yoğrulan hamurdan kâğıt inceliğinde yufkalar elde edilir. Yufkalar tek tek temiz bir bez üzerinde istenilen büyüklükte kesilir. Önceden hazırlan yoğurda bir miktar su eklenerek kısık ateşte kaynayınca kadar karıştırılır. 5 dakika kaynadıktan sonra kesilmiş yufkalar ilave edilir, ardından bir miktar kavurma içerisine atılarak 15 dakika sonra ocaktan alınır. Tavada eritilen tereyağına isteğe göre acı biber ve nane eklenerek kavrulur, tabaklara aktarılan çorbanın üzerine gezdirilerek servis edilir.
Bingöl Merkez lezzetlerinden Tutmaç Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tutmaç Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bingöl Merkez lezzetlerinden meşhur Tutmaç Çorbası tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tutmaç Çorbası nasıl yapılır. Bingöl Merkez lezzetlerinden Tutmaç Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tutmaç Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...