Bingöl Solhan lezzetlerinden Yaprak Sarması tarifi ile sofranıza lezzet katın
Bingöl Usulü Yaprak Sarması Malzemeleri
İç Harcı İçin
3 su bardağı baldo pirinç
2 adet soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Üzeri İçin
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Limon
Bingöl Usulü Yaprak Sarması Yemeğinin Tarifi
Yapraklar kaynayan suyun içerisine atılarak birkaç dakika haşlanır. Çelik bir tava içerisine alınan yağda küp küp doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından yıkanan pirinç ilave edilerek biraz daha kavurduktan sonra salça eklenir ve kavurma işlemine devam edilir. Pirinçlerin üzerini geçene kadar su ve tuz eklenip suyunu çekene kadar pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra karabiber ve nane ilave edilir. İç harç soğuyunca yapraklar sarılır, üzerine 4 su bardağı su ve limon dilimleri konulur, pişmesine yakın zeytinyağı dökülerek pişirilir.
Bingöl Usulü Yaprak Sarması Görselleri
Solhan lezzetlerinden Bingöl Usulü Yaprak Sarması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Bingöl Usulü Yaprak Sarması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.