Bingöl Yayladere lezzetlerinden Baklava tarifi ile sofranıza lezzet katın
Bingöl Usulü Baklava Malzemeleri
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Un
İçi İçin
1 kâse sıvı yağ
Kırık ceviz
Üzeri İçin
1 paket margarin
Şerbeti İçin
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Bingöl Usulü Baklava Tatlısının Tarifi
Bütün hamur malzemeleri bir kaba alınarak karıştırılır, un ilave edilerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Elde edilen hamurdan küçük küçük bezeler koparılır ve nişasta yardımıyla açılır. Açıldıktan sonra yağlanmış tepsiye koyulur ve iki yufkada bir yağlanarak ceviz serpilir. Tüm bezeler bitene kadar bu işleme devam edilir. Hamur bıçak yardımıyla kesildikten sonra üzerine eritilen margarin gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Şerbet malzemeleri karıştırılıp kaynatılır. Tatlı soğuk, şerbet sıcak şekilde tatlının üzerine dökülür ve üzeri kapatılır.
Bingöl Usulü Baklava Görselleri
Yayladere lezzetlerinden Bingöl Usulü Baklava ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Bingöl Usulü Baklava görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.