Kabak Tatlısı Malzemeleri
- 1 kg bal kabağı
- Yarım kg toz şeker
- 4 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin
- Ceviz içi
Bingöl Yayladere'nin meşhur yerel lezzetlerinden Kabak Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Yayladere OtelleriKabak diklemesine kesilerek 4-5 cm aralıklarla dilimlenir. Dilimlenen kabaklar tencereye tek kat şeklinde dizilir ve üzerine şeker serpilir. Daha fazla tatlı yapmak istenirse bir kat daha kabak dizilir. Bütün malzemeler bitene kadar bu işleme devam edilir. 1 gece kabakların şekeri iyice çekmesi için bekletilir. Kabak tatlısının üzerine karanfil ve tarçın eklenerek orta ateşte köpürene kadar kaynatılır, köpürmeye başladığında kapağın yarısı açılarak ocağın altı kısılır ve 45 dakika pişirilir. Kabaklar yeterince pişince ocaktan alınır ve üzerine ceviz konularak servis edilir.
Yayladere lezzetlerinden Kabak Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kabak Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Yayladere lezzetlerinden meşhur Kabak Tatlısı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kabak Tatlısı nasıl yapılır. Bingöl Yayladere lezzetlerinden Kabak Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kabak Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...