Kadayıf Tatlısı Malzemeleri
- Yarım kg tel kadayıf
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 250 gram fıstık veya ceviz
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 bardak su
- Yarım limonun suyu
Bingöl Yedisu'nun meşhur yerel lezzetlerinden Kadayıf Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Yedisu OtelleriKenarları yüksek olmayan bir tepsi tereyağ ile yağlanır. Fıstıklar dövülerek çiğ kadayıf iyice didiklenir ve bıçakla doğranır. Kadayıf tereyağı ile yoğrulduktan sonra yarısı tepsi tabanına bastırılarak yayılır ve üzerine dövülmüş fıstıklar serpiştirilir. Kalan kadayıflar da fıstıkların üzerine gelecek şekilde bastırılarak tepsiye yerleştirilir. Ilıyan şerbet kadayıfın üzerine döküldükten sonra üzeri kapatılarak şerbeti çekmesi beklenir ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılır.
Yedisu lezzetlerinden Kadayıf Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kadayıf Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Yedisu lezzetlerinden meşhur Kadayıf Tatlısı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır. Bingöl Yedisu lezzetlerinden Kadayıf Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kadayıf Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...