Büryan Malzemeleri
- 1 kilo kuzu gerdan eti
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Bitlis Adilcevaz'ın meşhur yerel lezzetlerinden Büryan malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Adilcevaz OtelleriBir kap içerisine et, zeytinyağı, karabiber ve tuz eklenir. İyice harmanlanır ve baharatların ete nüfuz etmesi sağlanır. Isıtılan tava içerisine etler koyulur ve 2 dakika içerisinde sık sık çevrilerek etler mühürlenir. Mühürlenen etler önce yağlı kağıda, sonra alüminyum folyoya sarılır fırın tepsisine yerleştirilir. 5 bardak su ilave edilen tepsi içerisindeki etler, önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 1.5 saat kadar pişer. Eğer tepsi içerisindeki su biterse su ilavesi yapın. Fırından çıkarılan etleri kemiklerinden ayırın ve arzuya göre pide, közlenmiş biber, domates ve soğanla servis edin.
Adilcevaz lezzetlerinden Büryan ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Büryan görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Adilcevaz lezzetlerinden meşhur Büryan tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Büryan nasıl yapılır. Bitlis Adilcevaz lezzetlerinden Büryan tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Büryan videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...