Şemşemok

Bitlis Adilcevaz'ın meşhur yerel lezzetlerinden Şemşerok malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Adilcevaz Otelleri

Bitlis Adilcevaz lezzetlerinden Şemşerok tarifi ile sofranıza lezzet katın

Şemşemok Malzemeleri

    Hamuru İçin

    • 4 bardak un
    • Su
    • Tuz

    İç Harcı İçin

    • Yarım kilo tavuk göğsü
    • 2.5 su bardağı pirinç
    • Nane
    • Karabiber
    • Pul biber
    Şemşemok › Yerel Lezzetler | Adilcevaz | BitlisTıkla ve Görseli Büyüt: Şemşemok

    Şemşemok Yemeğinin Tarifi

    Tavuk göğsü ufak ufak doğranır ve haşlanır. Baharatlar ilave edilir ve tavuk kızartılır. Pirinçler haşlanır ve tavuklar ile karıştırılır. Hazır olan iç harç soğumaya bırakılır. Bir kap içerisinde un ve tuza yavaş yavaş su ilave edilir. Hamura ele yapışmayacak bir kıvam aldırılır. Hamur, ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır ve bezeler açılır. Açılan şemşemok hamurları içerisine bir kaşık iç harç koyulur ve kapatılır. Un serpilmiş tepsiye dizilen şemşemoklar, kızgın yağda kızartıldıktan sonra servis edilmeye hazırdır.

    Şemşemok Görselleri

    Adilcevaz lezzetlerinden Şemşemok ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Şemşemok görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.

    /img/tr/min/bitlis/adilcevaz/yerel-lezzetler/semsemok/semsemok-6f4922.jpg-|-Bu Görsel Şemşemok Görselleri (1) ile ilgili -|-Görsel: Şemşemok › Şemşemok Görselleri (1)
    Tıkla ve Görseli Büyüt: Şemşemok Görselleri (1)
    /img/tr/min/bitlis/adilcevaz/yerel-lezzetler/semsemok/semsemok-a87ff6.jpg-|-Bu Görsel Şemşemok Görselleri (2) ile ilgili -|-Görsel: Şemşemok › Şemşemok Görselleri (2)
    Tıkla ve Görseli Büyüt: Şemşemok Görselleri (2)
    /img/tr/min/bitlis/adilcevaz/yerel-lezzetler/semsemok/semsemok-d1fe17.jpg-|-Bu Görsel Şemşemok Görselleri (3) ile ilgili -|-Görsel: Şemşemok › Şemşemok Görselleri (3)
    Tıkla ve Görseli Büyüt: Şemşemok Görselleri (3)

    Bu sayfayı paylaşın


    Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...