Gebol Çorbası Malzemeleri
- 2 çay bardağı darı
- 5 bardak su
- Tuz
Ayranı İçin
- 4 adet kurut ayranı
- 1 bardak su
Üstü İçin
- 1 kaşık tereyağı
- Toz biber
Bitlis Ahlat'ın meşhur yerel lezzetlerinden Gebol Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Ahlat OtelleriTencere içerisine darı ve su eklenir. Orta ateşte sürekli karıştırılarak darılar pişirilir. Su kaynadığında ateşin altı kısılır ve tencerenin kapağı hava alacak şekilde kapatılır. Bir kap içerisine kurut ayranları koyulur, az su dökülür ve kurut ayranları yoğrulur. Su bitinceye kadar yoğrulma işlemi devam edilir. Bir tavada kızartılmış tereyağına pul biber eklenir ve sos hazırlanır. Bir tabağa gebol koyulur, üzerine hazırlanan ayran dökülür ve en son da hazırlanan sos çorba üzerinde gezdirilir.
Ahlat lezzetlerinden Gebol Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Gebol Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Ahlat lezzetlerinden meşhur Gebol Çorbası tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Gebol Çorbası nasıl yapılır. Bitlis Ahlat lezzetlerinden Gebol Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Gebol Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...