Katıklı Dolma Malzemeleri
- 250 gram kıyma
- 4 adet kabak
- 1 bardak köftelik bulgur
- 1 adet soğan
- 1 kaşık biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Üzeri İçin
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Pul biber
Bitlis Ahlat'ın meşhur yerel lezzetlerinden Katıklı Dolma malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Ahlat OtelleriBir kap içerisine kıyma, köftelik bulgur, rendelenmiş soğan, biber salçası ve baharatlar eklenir ve malzemeler yoğrulur. 2 parmak kalınlığında doğranan kabakların içerisine hazırlanan iç doldurulur. Tencereye dizilen kabakların üzerine kabakları geçecek kadar su ilave edilir. Su kendini çekinceye kadar pişirilir. Dövülmüş sarımsak ve yoğurt karıştırılır. Eritilmiş tereyağına pul biber ilave edilir. Pişen katıklı dolmaların üzerine yoğurt eklenir ve üzerine tereyağı gezdirilerek yemeğimiz servis edilir.
Ahlat lezzetlerinden Katıklı Dolma ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Katıklı Dolma görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Ahlat lezzetlerinden meşhur Katıklı Dolma tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Katıklı Dolma nasıl yapılır. Bitlis Ahlat lezzetlerinden Katıklı Dolma tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Katıklı Dolma videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...