Çireş Çorbası Malzemeleri
- Yarım kilo koyun eti
- 1 kilo çireş otu
- 1 kase buğday
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kaşık salça
- 1 adet kuru soğan
- Karabiber
- Tuz
Bitlis Güroymak'ın meşhur yerel lezzetlerinden Çireş Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Güroymak OtelleriÇireş otları orta büyüklükte doğranır. Doğranmış soğanlar tereyağı konulmuş bir tencere içerisinde pembeleşinceye kadar kavrulur. Et ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir. Salça ve sıcak su eklendikten sonra çorba kaynamaya bırakılır. Çorba kaynarken buğday ilave edilir. Etler pişmeye yakın çireş otu ve baharatlar çorbaya ilave edilir. Ürünler iyice piştiğinde çorba sıcak bir şekilde servis edilmeye hazırdır.
Güroymak lezzetlerinden Çireş Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Çireş Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...