Keledoş Malzemeleri
- Akpancar otu
- Yarım kilo kemikli et
- Bir kase yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- Et suyu
- Kurut ayranı
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Bitlis Güroymak'ın meşhur yerel lezzetlerinden Keledoş malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Güroymak OtelleriAkpancar haşlanır ve suyu sıkılarak çıkarılır. Bir tencere içerisinde et haşlanır ve yağı, soğanı, salçası eklenip kavrulur. Haşlanan yeşil mercimek ve haşlanan akpancar yemeğe ilave edilir. Bu noktada İsteğe göre elegez ve heliz otları da yemeğe ilave edilir. Bir bardak et suyu da tencereye eklendikten sonra yemek pişmeye bırakılır. 2 saat öncesinden suya konulan kurut yoğurt kıvamına getirilir, tencereye ilave edilir ve iyice karıştırılır. Ayrı bir tavada ince doğranmış soğan ve baharatlar yağda kızartılır. Keledoş yemeği servis edilirken üzerine hazırlanan sostan dökülür.
Güroymak lezzetlerinden Keledoş ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Keledoş görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Güroymak lezzetlerinden meşhur Keledoş tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Keledoş nasıl yapılır. Bitlis Güroymak lezzetlerinden Keledoş tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Keledoş videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...