Soğanlı Köfte Malzemeleri
- İçi için
- 100 gram dana kıyma
- 200 gram böbrek yağı
- 2 adet soğan
- 3 tatlı kaşığı sumak tozu
- Sıvı yağ
- Pul biber
- Tuz
Dışı için
- 2.5 bardak ince bulgur
- Un
- Tuz
Bitlis Hizan'ın meşhur yerel lezzetlerinden Soğanlı Köfte malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Hizan OtelleriBir kap içerisine ince bulgur ve bulguru geçecek kadar su eklenir. Tuz da ilave edildikten sonra bulgurlar bir süre ıslatılmaya bırakılır. 10 dakika kadar bekledikten sonra alabildiğince un ilave edilir. Azar azar su dökülerek ürünler yoğrulur. Başka bir kap içerisine kıyma ve böbrek yağı koyulur. İnce ince kıyılan, mümkünse rondodan çekilen soğanlar ilave edilir. Sumak tozu, pul biber ve tuz ilave edilip ürünler yoğrulur. Bulgurdan yapılan dış harç oyulur. İçine iç harç koyulur ve yuvarlanarak kapatılır. Hazırlanan köfteler unlanmış tepsiye dizilir. Bir tencere içerisine sıcak su dökülür ve köfteler haşlanır. Pul biberli bir sos hazırlanır. Soğanlı köfteler servis edilirken üzerine pul biberli sostan ilave edilir.
Hizan lezzetlerinden Soğanlı Köfte ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Soğanlı Köfte görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Hizan lezzetlerinden meşhur Soğanlı Köfte tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Soğanlı Köfte nasıl yapılır. Bitlis Hizan lezzetlerinden Soğanlı Köfte tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Soğanlı Köfte videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...